Meten van de benodigde hoeveelheid stof op de juiste manier

Meetinstructies raamdecoratie

Met de aankoop van raamdecoratie die op maat wordt gemaakt, is vaak een hoog bedrag gemoeid. Daarom is het belangrijk om goed te kunnen meten en zo de benodigde stof te berekenen. Onze leverancier (House of Happiness) geeft hier de belangrijkste meetinstructies voor vitrages, in-betweens en overgordijnen.

Dit zijn de algemene regels:

  • Meet met een metalen rolmaat of een vaste meetlat die lang genoeg is om in één keer te meten.
  • Meet minimaal twee maal om vergissingen te voorkomen.
  • Meet aan beide zijden, een plafond, vloer of kozijn is niet altijd waterpas; bij verschil in hoogte telt de kleinste maat.
  • Houd rekening met vensterbanken, verwarmingen e.d. want gordijnen moeten vrij kunnen hangen.
  • Houd in een nieuw huis rekening met de nog aan te brengen vloerbedekking.
  • bd line
  • house

In de dag of op de dag?

Wanneer je het gordijn ‘in de dag’ en wanneer ‘op de dag’ hangt, dat bepaal je zelf. Het is wel van belang om dan op de juiste wijze te meten.

Hoogte en breedte

In de dag betekent dat het gordijn binnen de nis van een raam of deur valt. Op de dag betekent dat het gordijn voor de nis van een raam of deur valt.

Lengte

De lengte van de rail bepaalt de breedte van een gordijn. Als er nog geen rail hangt, adviseren wij de rail minimaal 20 cm aan beide kanten van het raam te laten uitsteken; hierdoor hangen de gordijnen mooi langs het raam. De hoogte wordt bepaald door de maat tussen de vloer en de bovenkant van het gordijn. Hiervan moet 2 cm worden afgetrokken, zodat het gordijn vrij boven de vloer hangt. Deze klare hoogte is de hoogte inclusief het ‘hoofdje’.

meetinstructies in de dag meten
meetinstructies op de dag meten

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze ruime collectie raamdecoratie? Neem dan een kijkje in onze prachtige showroom in Wijchen. CareSStoffen.nl is goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Parkeren kan voor de deur, gratis. We hebben een speelhoekje, een leestafel en heerlijke koffie! Hebt u een vraag? Bel ons dan via 024-3555655.

Stuur een email